8. elokuuta 2010
say CHEESE and smile!
Juustokakuista on aina vaikea saada hyvännäköisiä, ainakaan omassa käsittelyssä ne eivät ikinä onnistu.:D Resepti on suoraan lainattu Pastanjauhannalta. Lähikaupan valikoimasta ei löytynyt mascarponea (eikä ricottaa) - joten korvasin sen tavallisella tuorejuustolla. Ja appelsiineja ei ollut kaupassa sillä kertaa, joten maustamattoman tuorejuuston sijasta appelsiinin makuista. Ihan hyvää tuli, aika tuhtia tosin. :D Seuraavina päivinä kakku maistui oikein herkulliselta, johtuisiko makujen tasaantumisesta, jähmettymisestä, vaiko sitten makeannälästä... :)
125 g voita
2 1/2 dl kaurahiutaleita
100 g murennettuja kaurakeksejä (murustaminen käy kätevästi pakastepussin sisällä vaikka kaulimella painellen)
2 rkl fariinisokeria
täyte:
375 g kevyttä tuorejuustoa
100 g ricottajuustoa (tai mascarponea)
3/4 dl sokeria
1 1/4 dl ranskankermaa
2 munaa
1/2 rkl raastettua appelsiinin kuorta
1 rkl vehnäjauhoja
kuorrutus:
250 g mustikoita
vajaa purkillinen vauvan mustikkasosetta (Semper)
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Voitele irtopohjavuoka (halkaisija n. 20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
Sulata voi kattilassa, lisää sokeri, kaurahiutaleet ja keksinmurut. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. (Tässä hyvä apuväline on pieni juomalasi, vähän niin kuin kaulimena). Laita vuoka jääkaappiin. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vatkaa sähkövatkaimella kaikki täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Kaada vuokaan. Aseta vuoka uunipellille, johon mahdollinen irtopohjavuoan rakosista valuva rasva voi valua. Paista 40-45 min, tai kunnes täyte on jähmettynyt. Täytteen ei kuulu ruskistua. Nosta kakku uunista ja jätä vuokaan jäähtymään.
Levitä mustikat kakun päälle. Pakastemustikat on hyvä laittaa kohmeisina. Valmista hyytelöliemi vedestä, mustikkasoseesta ja hillosokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Valele hieman jäähtynyt sokeriliemi mustikoiden päälle lusikkaa apuna käyttäen.
Pane kakku jääkaappiin useammaksi tunniksi tai yön yli. Irrota varovasti irtopohjavuoasta ennen tarjoilua
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti