15. heinäkuuta 2010

Fishpie

Vekkulia kalapaistosta (kalavuoka inspiroi?). Evät, suu ja pyrstö tomaatin kuorta, silmänä hillosipuli ja mustuaisena pippuri. Tähän oli hyvä käyttää juustolohen rippeet ja oli oikein hyvän makuista - vaikka osa aineista puuttuikin. Olisi ollut varmaan parempaa aidon kerman kanssa. :)
Resepti Pastanjauhannalta suoraan kopioituna. <:

kastike
:
30 g voita
30 g vehnäjauhoja
300 ml lämmintä kasvislientä(tai vettä ja ½ kasvisliemikuutiota)
100 ml ruokakermaa (kerman puutteessa kevytmaitoa)

60 g voita
1 valkosipulinkynsi, kuorittuna ja murskattuna (itselläni tavallinen sipuli)
200 g viipaloituja herkkusieniä
2 rkl valkoviiniä (Ei avattu pilaantumaan --> vettä & sitruunapippuria)
500 g nahatonta (ja ruodotonta) kalaa, esim. turskaa tai haukea
500 g katkarapuja (eei ollut)
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 kg perunoita, kuorittuna ja lohkottuna
185 ml lämmitettyä maitoa
sitruunaviipaleita (tarjoiluun)

Sulata kastiketta varten voi pienessä kattilassa (tai kasarissa) ja sekoita joukkoon jauhot. Hämmentele suunnilleen minuutin verran keskilämmöllä ja lisää sitten joukkoon kasvisliemi samalla sekoittaen niin, että lopputulokseksi tulee tasainen kastike. Anna kastikkeen pulputtaa muutaman minuutin ajan ja lisää sitten joukkoon kerma. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla (ruokaa kannattaa tietenkin maistella aina ennen ja jälkeen mausteiden lisäämisen).

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele pitkänmallinen uuninkestävä vuoka. Lämmitä 20 g voita ja valkosipuli paistinpannulla, ja sipulin tiristessä lisää joukkoon sienet ja hieman suolaa. Ruskista sieniä kohtalaisen korkealla lämmöllä niin, että ne saavat hiukan väriä. Lisää viini ja vähän pippuria ja keittele niin kauan, että viini on kutakuinkin haihtunut. Siirrä pois liedeltä.
Leikkaa kala isoiksi kuutioiksi (n. 5-6 cm) ja levittele ne vuoan pohjalle. Levitä sienet kalan päälle ja katkaravut puolestaan sienten päälle. Ripottele sekaan persiljaa sekä suolaa ja pippuria. Kaikkein päällimmäiseksi kaada kastike. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes kastike kupluttaa ja ruoka saa vähän väriä.

Keitä sillä välin perunat suolatussa vedessä. Lämmitä jäljellä oleva voi maidossa. Valuta perunat ja muusaa ne survimella. Vatkaa joukkoon loppu voi + maito ja mausta, mikäli tarve vaatii.
Levitä perunamuusi vuoan reunoille ja paista vielä 10 minuuttia tai niin kauan, että muusi saa vähän väriä. Anna vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti