5. heinäkuuta 2010

omena ja manteli ne yhteen sopii ;)


Ilman sen kummempaa syytä päätin väkertää Timo Aleniuksen kirjasta Mestari Aleniuksen kakkuklassikot omenamantelikakun. :) Kirjan tekijä on siis pitkän uran sokerileipuri. Kirjasta sai monia hyviä vinkkejä kakun tekoon ja suosittelen ehdottomasti sen ostamista! Itse ostin opuksen 17 eurolla.

Kakussa tuli kokeiltua monenlaista uutta, koristelussa marsipaaniomenia ja täytteessä itsekeitettyä omenahilloketta. En ollut myöskään ikinä ennen käyttänyt mantelimassaa - josta tuli osa kakun täytettä. Happamat omenat sopivat hyvin yhteen makean mantelimassan kanssa. Ilman kirjan vinkkejä olisin varmasti laittanut tomusokeria kermavaahtoon, mutta sokerittomana se ajoi asiansa paremmin. Ei tullut ns. "ällönmakeaa".

Suoranaista reseptiä ohjeen en voi nettiin laittaa, etten tekijänoikeuksia rikkoisi :P
Sen kyllä voin sanoa, että kakkupohjan virkaa toimittaa perinteinen kuuden munan kakkupohja, johon on lisätty mantelijauhetta. Kostukkeeksi käytin Rainbowin 100% omena(pilli)mehua.
Täytteenä kakussa on Granny Smitheistä valmistettu omenahilloke, raastettua mantelimassaa ja vaniljakermaa. Koristelussa sokeritonta kuohukermaa ja paahdettuja mantelilastuja - ja tietenkin myös nuo omenat! :D

PS. Kannattaa oikeasti leikata kakkuvuuan pohjalle pyöreä leivinpaperin pala, kakku irtoaa todella nätisti vuuastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti