6. heinäkuuta 2010

"Hei, leivo taas niitä hyviä muffineita!"


.:Kuva on edelliseltä leipomissessiolta, joihin päätin vielä laittaa Omar-suklaapalan koristeeksi. Muffinit eivät välttämättä vaadi kaakaotomusokeri-kuorrutusta, vaan ovat hyviä pelkistettyinäkin.:.
Ensimmäisen kerran kun kokeilin näiden muffineiden tekoa, sattui pikkuveljen kaveri kylään. Eilen oli pikkuveljellä taas kavereita kylässä ja pyydettiin että jos tekisin taas näitä "hyviä muffineita" :) Tässä tarjoutui oiva tilaisuus kokeilla uutta muffinipeltiä.
No, muffinipelti toimi loistavasti, tuli oikein somia muffineita ja irtosivat helposti kolosistaan. :D Ja muffinit tekivät kauppansa - kolme poikaa tuhosi nopeasti 12 muffinssia. :)

Tässä ohje toffeisiin suklaamuffineihin:

AINEKSET:

12-14kpl

100g voita tai margariinia

1 dl maitoa

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

n. 2½ dl vehnäjauhoa

1tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoa

24 Dumlea

KORISTELUUN:

1 dl kaakaotomusokeria (tai tavallista tomusokeria ja kaakaojauhetta)

2 rkl vettä

50g mantelikrokanttirouhetta


1. Säädä uuni 225 asteeseen. Pane (kaksinkertaiset!) paperivuoat pellille tai muffinipellille.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna sen kiehua.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään. Lisää kuiva kuiva-aineseosta ja rasvamaitoseosta vaahtoon vuorotellen vähän kerrallaan. Kuiva-aineseos kannattaa siivilöidä taikinaan.

4. Täytä paperivuoat taikinalla. Älä täytä täyteen asti, vaan noin 3/4 kustakin vuoasta. Pane jokaiseen vuokaan kaksi toffeemakeista.

5. Paista uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia, isoja muffineja noin 15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä. Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi. Koristele muffinit tomusokerikuorutteella ja ripottele päälle mantelikrokanttirouhetta.

4 kommenttia:

  1. 24 Dumlea, siis millaista dumlea? :)

    VastaaPoista
  2. Niin siis sellaisia konvehtidumlejako? :D Tai no onko edes muita, hieman turha kysymys... :'D

    VastaaPoista