15. heinäkuuta 2010

Suklaamousse

Tänään tuli ostettua pari levyä tummaa suklaata, ja outoa kyllä, Fazerin sijasta valitsin Rainbowin. Yleensä tulee aina ostettua jotakin tunnettua brändiä paremman laadun toivossa. Rainbowilta 400g tummaa suklaata oli euron halvempaa kuin Fazerilta 400g vastaavaa ja päätin kokeilla onko laadussa eroa. Ei ainakaan omasta mielestäni ollut.

Netistä kaivelin suklaamoussen ohjetta, ja päädyin hesarin ohjeeseen. Hyvä tilaisuus käyttää vispikerman jämät pois vanhenemasta. :)

Mousse on parhaimmillaan jääkaappikylmänä! Kannattaa laittaa valmistumisen jälkeen annoskippoihin jääkaappiin ja muutama tunti siellä.(;
Tästä tulee 6 annosta.



Suklaamousse:
  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60-70 %)
  • 25 g (suolatonta) voita
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kuohukermaa

1.Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi, lisää puolivälissä joukkoon sokeri.

2. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita palat kulhoon. Laita kulho kuumaan vesihauteeseen ja sekoittele välillä, kunnes suklaamassa on sileää. Lisää margariini.

3.Sekoita käsivispilällä keltuaiset. Lisää keltuaiset hieman jo jäähtyneen, mutta vielä lämpöisen suklaan joukkoon napakasti vatkaten. Sekoita joukkoon myös valkuaisvaahto.

4.Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Lisää suklaaseokseen kermavaahto. Laita mousse jääkaappiin jäähtymään ja tarjoa kylmänä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti