6. heinäkuuta 2010

Pahimpaan makean nälkään


Lieneekö parasta omenapiirakkaa(tai oikeastaan kakkua) mitä ikinä on tullut tehtyä - tai syötyä! Granny Smithien happamuus toimi hyvin myös tässä herkussa. Kakku oli mehevää ja mantelirouhe sekä kaurahiutaleet toivat mukavasti rapeutta. Tämäkin oli sellainen makea, joka hävisi alta aikayksikön - kiitos veljen kavereille =)
Vielä rohkenen ylistää sillä, ettei pikkuveli aiemmin ole omenapiirakoista välittänyt, mutta tätä santsasi parikin kertaa.
Resepti on Konditoria-Cafè Viherkylä-Ekn käsialaa.

Tässä siis resepti:





Pohja: 100g leivontamargariinia, 50g sokeria, 150g vehnäjauhoja

Täyte: 650g omenoita lohkottuina (Kolme isoa Granny Smithiä)

Mausteseos: 0,5dl sokeria, 1tl kanelia, ripaus kardemummaa

Kuorrutus: 75g leivontamargariinia, 130g sokeria, 2 kananmunaa,75g mantelirouhetta, 1rkl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta ja 50g kaurahiutaleita

1. Vaahdota margariini ja sokeri keskenään. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen rengasvuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille.

2. Lado omenalohkot piirakan pohjalle ja ripottele mausteseos omenoiden pinnalle.

3. Vaahdota margariini ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat ja lopuksi kuivat aineet.Levitä massa omenalohkojen päälle ja paista 180 asteessa noin 50min. Anna omenakakun jäähtyä kylmäksi vuuassaan (huoneenlämmössä) ja irrota sitten varovasti.

Koristele kakun pinta siivilöimällä siihen tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti