Rebeccan sanoin leivontakasvirasva antaa mureutta ja voi makua. Tungin tähänkin taikinaan kaurahiutaleita, koska ei ne makua (ainakaan omaa!) haittaa.
280g vehnäjauhoja (korvasin 80g kaurahiutaleilla)
1/8tl suolaa
115g leivontakasvirasvaa (käytin Becel-juoksevaa)
115g suolatonta voita (Oivariini vähäsuolainen?)
1 suuri kananmuna
2tl valkoviinietikkaa
2rkl jääkylmää vettä
2 3/4dl korkealaatuista vadelmahilloa (tai -marmeladia)
Yhdistä jauhot ja suola isossa kulhossa. Nypi joukkoon rasvat, kunnes seos muistuttaa rakenteeltaan hiekkaa. Vatkaa munan rakenne rikki yhdessä etikan ja veden kanssa haarukalla tai vispilällä.
Kaada munaseos jauhojen ja suolan joukkoon hitaasti, ja sekoita niin kauan, kunnes taikina tulee kosteaksi. Sen tulisi olla niin kiinteää, että saat muotoiltua siitä pallon. Kääri pallo tiiviisti muovikelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Taikinan sulattelu voi olla tarpeen, jos pidät taikinaa pidempään jääkaapissa.
Kuumenna uuni 190 asteeseen.
Kun alat kaulia taikinaa, ripottele työtasolle jauhoja ja irrota taikina kelmusta. Jos taikina jää kiinni alustaan, irrota se varovasti metallisella lastalla, joka ujutetaan työtason ja taikinan väliin. Kauli taikinasta ensin puolet, ja ota siitä 7½cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla irti kiekkoja. Levystä pitäisi tulla 9kpl. Aseta kiekot varovasti muffinipellin syvennyksiin.
Kokoa yhteen taikinariekaleet, kaulitsem ha toista edellinen vaihe. kaulitse toinenjun taikinalevy.
Lusikoi kuhunkin pohjaan 1rkl vadelmahilloa (2/3 pohjasta täyttyy) ja paista 20min tai kunnes hillo kuplii ja taikina on kullanruskeaa.
Siirrä ritilän päälle jäähtymään. Irrota tartelet varovasti veitsen terällä syvennyksistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti