14. elokuuta 2010

ja miehille maistuu


Ai että oli hyvää, tosi rapeeta, makukin oli aika hyvä.:) Meillä meni Karjalan 5,2% tölkki, ja sitten kolmasosadesi vettä, kun ei toista tölkkiä raaskinut avata.

Rapeakuorinen ja ripeä olutleipä

7,2 dl (3 cups) vehnäjauhoa
1-1,5 rkl leivinjauhetta
hieman vajaa tl ruokasoodaa/leivinsoodaa
hieman vajaa tl suolaa
0,6 dl (1/4 cups) sokeria
3,6 dl (12 oz) vaaleaa tai tummaa olutta

Öljyä leipävuoka kevyesti.(meillä tämän puutteen takia pitkulainen kakkuvuoka)

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten olut. Kaada seos vuokaan.

Paista 190 C:ssä 55-60 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna muhia vielä vuuassa muutama minuutti, ja kopauta sitten leipä ulos. Pastanjauhannan mukaan leivän jäähdyttely voi olla hyvästä myös leivän vuuasta irrottamisen jälkeen. :)




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti