8. syyskuuta 2010

en bulle, bullen, bullar, bullarna... piirakkaa!

Tänään päätin sitten testata Painonvartijoiden omenapiirakkaa. Tätä saa syödä kaksinverroin tavalliseen muropohja-piirakkaan verrattuna. Ohjeen mukaan tämä piti tehdä spelttijauhoista, ja niiden puutteessa käytin sämpylä- ja hiukan ruisjauhoja. Ehkä perinteiset vehnäjauhot olisi sopinut paremmin maun puolesta, mutta kun terveellisyyden merkeissä mentiin niin sitten näin. Pikkuveli totesi sponttaanisti pohjan olevan "pahaa" mutta muille kyllä maistui. Omasta mielestäni ihan ok. :) Tässä vähän ohjetta:
  •  2dl rasvatonta maitoa
  • 1pss kuivahiivaa
  • 1/4tl suolaa
  • 1/2tl kardemummaa
  • 3/4dl makeutusjauhetta (tai sokeria samanverran)
  • 4dl spelttijauhoja 
  • 50g juoksevaa rasvaa (rasvaa max.80%)
  • 2rkl kaurahiutaleita
 Pinnalle:
  • 8 pientä kotimaista omenaa
  • 3rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)
  • 3rkl ruokokidesokeria
  • 1tl kanelia

Lämmitä maito 42 asteiseksi ja liuota kuivahiiva siihen. Lisää suola, kardemumma ja makeutusjauhe. Lisää jauhot ja alusta. Alustuksen lopussa lisää margariini. Kaada taikina halkaisijaltaan 30cm olevaan piirasvuokaan ja kohota taikina kaksinkertaiseksi. Ripottele päälle kaurahiutaleita kaurahiutaleita, ja taputtele taikina vuuan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle lohkotut omenat ja sokeri-kaneliseos.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25min. (itse paistoin 30min keskitasolla, ja pohjasta tuli hyvä!)

Jos haluaa seuraksi jotain, niin se perinteinen vaniljakastike tai -jäätelö, sopii hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti