- 2dl rasvatonta maitoa
- 1pss kuivahiivaa
- 1/4tl suolaa
- 1/2tl kardemummaa
- 3/4dl makeutusjauhetta (tai sokeria samanverran)
- 4dl spelttijauhoja
- 50g juoksevaa rasvaa (rasvaa max.80%)
- 2rkl kaurahiutaleita
- 8 pientä kotimaista omenaa
- 3rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)
- 3rkl ruokokidesokeria
- 1tl kanelia
Lämmitä maito 42 asteiseksi ja liuota kuivahiiva siihen. Lisää suola, kardemumma ja makeutusjauhe. Lisää jauhot ja alusta. Alustuksen lopussa lisää margariini. Kaada taikina halkaisijaltaan 30cm olevaan piirasvuokaan ja kohota taikina kaksinkertaiseksi. Ripottele päälle kaurahiutaleita kaurahiutaleita, ja taputtele taikina vuuan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle lohkotut omenat ja sokeri-kaneliseos.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25min. (itse paistoin 30min keskitasolla, ja pohjasta tuli hyvä!)
Jos haluaa seuraksi jotain, niin se perinteinen vaniljakastike tai -jäätelö, sopii hyvin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti