20. syyskuuta 2010

Ihana sienipizza!


Koeviikko, ja koko päivä vapaata! Tai enemmänkin "vapaata". Lukea kun pitäisi... :) Aina kuitenkin on aikaa ruuanlaittoon, tällä kertaa oli vuorossa sienipizzan teko! Eilen käytiin kummipojan kanssa sienessä, ja koppaan selvisi kanttarelleja ja suppilovahveroita. Kummipojan äidiltä sainkin sitten mainion sieni-ohjeen, ja pakkohan sitä oli testata. Paprika, voissa paistetut sienet ja kerma rapeassa pohjassa vaan kuulosti niiiin hyvältä! Ja se oli hyvää. Kannattaa kokeilla!

Pohja:
2dl vettä
1/3pkt (15g) tuorehiivaa tai 2tl kuivahiivaa
5dl Myllyn Paras Pizzajauhoja

Täyte:
  • 2rkl voita
  • muutama kourallinen puhdistettuja suppilovahveroita/kantarelleja
  • 1tl suolaa
  • pippuria
  • tomaattipyreetä
  • keltainen/punainen paprika
  • pari desiä kermaa


1) Jos teet taikinan tuorehiivasta, murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja alusta joukkoon pizzajauhot. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä vesihauteessa. TAI:
Jos teet taikinan kuivahiivasta, lisää kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Alusta joukkoon pizzajauhot. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä vesihauteessa.
2)Taputtele taikina leivinpaperille neliön muotoon, tai tee useampia pienempiä pizzoja. Anna pizzojen kohota liinalla peitettyinä puolisen tuntia.
Taikinan kohotessa valmista sienet. 
3) Laita pannulle nokare voita, ja paista sieniä niin kauan, kunnes niistä on haihtunut neste. Mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi paprika.
4) Levitä kohonneen pizzapohjan päälle tomaattipyreetä ja levittele päälle sienet ja paprikasuikaleet. Kaada päälle loraus kermaa.
5) Laita uuni lämpiämään 280 asteeseen ja laita uunipelti uuniin ilman leivinpaperia.
6)Kun uuni on saavuttanut lämpötilansa, vedä leivinpaperi+pizza kuumalle uunipellille. Paista 8-10min. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Pizzoista riittää nälän mukaan kolmelle, neljälle nälkäiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti