3. syyskuuta 2010

ei kovin pikaista pikaruokaa

Eli hampurilaisen tein alusta alkaen. :) Ensiksi leivoin puolikkaan sämpylätaikinan, ja sitten paistoin pihvit ja täytin hampurilaisen kasviksilla. Tällä kertaa kokkasin yksikseni, kun muut olivat mökillä, joten pakastejauheliha käyttöön! "Aika" tukevaa ruokaa.
Sämpyläohje on vanhemmissa blogiteksteissä, ja tein puolikkaan annoksen taikinaa ja leivoin lopusta tavallisia sämpyläitä. Yhtä hampurilaista varten tein kaksi halkaisijaltaan 11cm olevaa sämpylää, alapuolesta tietysti hieman litteämmän, ja yläpuolesta kuperan. Seesaminsiemeniä ei meillä ollut, mutta voisipa niitäkin ripotella kannen päälle.
    Kotoa löytyvä jauheliha sisälsi 23% rasvaa, ja sitä sitten paiston jälkeen imeytinkin talouspaperiin. Ehkä 10% jauheliha on hyvää, jos ei pidä liian rasvaisesta ruuasta, kuten minä. :)
Mutta kaiken selityksen jälkeen ohjetta kehiin!
Tai näin minä tein. :D


1 suuri, kaksi-osainen sämpylä
70g jauhelihaa
pieni tilkka maitoa
mausteita maun mukaan (itselläni musta-ja valkopippuria, suolaa, paprikaa, sipulijauhetta ja basilikaa)
1tl sinappia
ketsuppia
jäävuorisalaatin lehti
1 pieni tomaatti
paprikaa
(voi tietysti laittaa myös majoneesia, suolakurkkua ja punasipulia tai jotain, mistä ite tykkää!)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauheliha puuhaarukalla maidon joukkoon, ja lisää sekään sinappi ja maun mukaan mausteita. Anna taikinan turvota pari minuuttia. Muotoile taikinasta 11cm halkaisijaltaan oleva pihvi. Paista pihviä  uunin keskitasossa 15-20min, kunnes se on saanut väriä.
Levitä molemmille sämpylänpuolikkaille ketsuppia, ja laita alimmaisen sämpylän päälle pihvi. Täytä haluamallasi tavalla, ja nauti. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti