26. syyskuuta 2010

oi ihanuutta!

Tämä piirakka, tai pikemminkin kakku, on yksi omenasuosikeista! Ohje on saatu suomalaisesta matkailulehdestä, jossa oli julkaistu tämän herkun resepti. Omenakakun ohjeen takana on kondiittori Pirjo Vaherkylä-Ek. Enkä ollu perheestä ainoa, joka näytti tälle vihreää valoa. Hyvin maistui myös muille, joten voin suositella kokeilemaan!
   Muropohja, mehevä täyte ja rapea mantelirouheuinen kuorrute saavat veden kielelle. Koska sokeria tulee joka kerrokseen, kakku on melko makea, mutta omaan makuun juuuuri sopiva. Mantelit tuo kivasti rapsakkuutta piirakkaan, ja rakastan tuota päällistä.

Omenakakku
Pohja:
100g voita
50g sokeria
150g vehnäjauhoja

Täyte:
650g omenia lohkottuina

Mausteseos:
0,5dl sokeria
1tl kanelia
1maustemitta jauhettua inkivääriä

Kuorrutus:
75g voita
130g sokeria
2 kananmunaa
75g mantelirouhetta
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
50g kaurahiutaleita

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Voitele irtopohjainen rengasvuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Lado omenalohkot piirakan pohjalle ja ripottele mausteseos omenoiden päälle. Vaahdota margariini ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat ja lopuksi kuivat aineet. Levitä massa omenoiden päälle ja paista 180 asteessa noin 50minuuttia. Anna omenakakun jäähtyä kylmäksi vuoassaan ja irrota sitten varovasti.

Lisänä voi tarjota vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti