18. syyskuuta 2010

ka(k)ka, ei vaan, hyvää oli. :D

Kermakakku suklaapohjalla ja dubbel nougat-täytteellä, hmm. Ei ollut mitään erityistä syytä juhlaan, oli vain mukava tehdä kakku. ;)
Täyte on Kinuskikissalta, joka sellaiseen riitti tämän kakun molempiin väleihin. (Ohje oli mitoitettu 24cm kakun yhteen väliin!).
   Varsinainen kakkupohja, suklaakastike ja hillon ohje on Aleniuksen myyräkakusta. Tämä(kin?) kakku maistui paremmalta muhittuaan yön yli jääkaapissa. Äitikin tykkäsi. n___n'
    Lueskelin Kinuskikissan ohjeita kermavaahdon onnistumiseen, ja olen tyytyväinen tämän kakun pursotuksiin *öö?*. Osasin lopettaa kerman vatkaamisen ajoissa, ja vaniljakreemijauhe jämäköitti sopivasti vaahtoa. Lisäksi pursottaminen tuntui helpommalta, kun välillä laittoi pohjauksen ja kermavaahto-astian jääkaappiin.
    Tässä kuitenkin ohjetta:


Suklaakakkupohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1 1/4dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Vispaa sormenlämpöiset munat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 20cm). Paista 180 asteessa 35-40minuuttia.

Kostutus:
1½dl omenamehua
suklaakastike

Täytteet:
Suklaakastike:
1dl vettä
½dl sokeria
½dl kaakaojauhetta
1rkl tummaa siirappia
1/3tl suolaa

Sekoita muut ainekset kylmään veteen ja anna kiehua kattilassa 10-15min, kunnes kastike paksunee.

Manteli-nougattäyte
3 liivatelehteä
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
½ dl sokeria
1 ¼ dl mantelijauhetta
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa (54 g/kpl)
¼ dl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä munavaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Lisää joukkoon mantelijauhe. Paloittele nougat ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita samalla vesitilkka kiehumaan. Sulata veteen liivatteet ja sekoita täytteeseen. Lisää joukkoon lopuksi nougat-sula. Voit jättää halutessasi nougat:n tarkoituksellisesti hieman huonosti sekoitetuksi, jolloin saat täytteeseen kirjavuutta nougat-raidoista. Sekoita huolella.

170g kuningatarhilloa
50g mustikoita

Sekoita marjat ja hillo keskenään.

Lisäksi:
4½dl Flora Vispiä/kuohukermaa
3rkl vaniljakreemijauhetta

·         Anna kakkupohjan jäähtyä, ja leikkaa se kolmeen kerrokseen. Jätä alimmainen kerros hieman paksummaksi kuin muut kerrokset.

·         Kostuta alimmainen viipale kolmanneksella omenamehulla ja suklaakastikkeella. Alimmainen kakkuviipale ei tarvitse niin paljon kostuketta kuin ylimmät kerrokset, sillä kosteus "valuu" alaspäin. Levitä kostukkeiden päälle puolet hillosta. Levitä reilu kolmannes manteli-nougat täytteestä hillon päälle.

·         Laita päälle seuraava kerros, kostuta ja pohjaa edellisen tapaan.

·         Laita päälle viimeinen kerros ja kostuta lopulla mehulla. Levitä loppu manteli-nougat-täyte kakun päälle.

·         Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä osa kermavaahdosta kakun päälle tasaisesti Pursota tähtityllalla kakun sivut ja tee kakun sivuille ruusukkeita. Jos kerma on löysää, laita se vähäksi aikaa jääkaappiin ja jatka.

·         Koristele marsipaaniruusuilla.

PS. Olisi kiva tietää teidän suosikkikakkutäytteitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti