13. syyskuuta 2010

omenointi jatkuu, piirakka vol 3.0

Kolmas versio omenapiirakasta muutaman viikon sisällä, tänään mentiin Hellapoliisin ohjeella! Kaksi aiempaa piirakkaa ovat olleet perinteinen kannellinen piiras ja kevyt omenapiirakka pullapohjalla.
    Tässä on kovin "täytekakkumainen" pohja. Ihan ok, mutta näistä kokeiluista olen pitänyt eniten kannellisesta versiosta.Perheen miesväki tykkäsi. :>

Omenapiirakka pellillinen
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia


Säädä uuni 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai -vaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti