26. syyskuuta 2010

Cookie-sunnuntai

Tänään oli aika tehdä ihania suklaahippukeksejä. Olen testannut jo kahta eri CCC-reseptiä, tänään mentiin Joy of Baking-sivujen ohjeella. Chocolate Chip Cookiesit olivat kiilanneet leivontasivuston kärkiohjeeksi, eikä suotta. Keksit olivat sopivan suklaisia ja rapeita. :)
    Suklaana käytin yhden levyn taloussuklaata, ja puolet Pandan Valloittavasta Valkoisesta. Keksejä en paistanut 12 minuuttia, vaan kymmenen tuntui riittävän. Kekseistä ei tullut kovin kovia, mutta saivat kuitenkin väriä vähän ja olivat silti ihanan rapsakoita!

225g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
150g kidesokeria
160g fariinisokeria
2 suurta kananmunaa
2tl vaniljasokeria
300g vehnäjauhoja      
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
270g suklaahippuja (maito-, tumma-, valkosuklaa)

(100g pieniksi silputtuja maapähkinöitä tai pekaanipähkinöitä)

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Riko kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita vaniljasokeri vaahtoon.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, ruokasooda ja suola. Lisää kuivat aineet muna-seokseen. Lisää mukaan suklaahiput ja pähkinät (jos käytät!) kahdessa erässä tasaisesti taikinaan. Jos taikina vaikuttaa liian heppoiselta, peitä taikinakulho muovikelmulla ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Ota taikinasta kahdella lusikalla pieniä kekoja leivinpaperille. Paista keksejä noin 12-14 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Jäähdytä valmiit keksit ritilällä.

Keksejä tulee tällä ohjeella n.50kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti